Αρχικά πρέπει να σημειωθεί πως το κάθε έντομο έχει διαφορετικές προτιμήσεις και προσελκύεται κάτω από διαφορετικές συνθήκες οι οποίες ευνοούν την επιβίωσή του. Όμως υπάρχουν ορισμένες συνθήκες που μπορούν να ελκύσουν τα περισσότερα αν όχι όλα τα είδη εντόμων. Πρώτα απ’ όλα η ακαταστασία και η γενική έλλειψη καθαριότητας προσελκύσει τα έντομα, κυρίως αν περιλαμβάνει και εκτεθειμένα τρόφιμα. 

Η έλλειψη καθαριότητας ελκύει ιδιαίτερα τις κατσαρίδες οι οποίες ψάχνουν σκοτεινά μέρη με υγρασία και τροφή, ώστε να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν. Όλες οι ανθρώπινες τροφές μπορούν να τους φανούν ελκυστικές. Παρόλο που μπορούν να ζήσουν για μήνες χωρίς νερό, χρειάζονται υγρασία προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. Συνεπώς θα πρέπει να προσέχουμε να μην υπάρχουν διαρροές νερού μέσα στο σπίτι μας. Επιπλέον, οι κατσαρίδες είναι πολύ πιο πιθανό να φωλιάσουν σε περιοχές όπου υπάρχουν ίχνη προηγούμενων κατσαρίδων. Άρα ο καλύτερος τρόπος να τις αποφύγουμε είναι κάνοντας ένα συχνό σχολαστικό καθάρισμα σε συνδυασμό με μία προληπτική απεντόμωση μια φορά τον χρόνο.

Οι ψύλλοι είναι παρόμοιοι με τους κοριούς όσον αφορά στην πηγή της τροφής τους. Η μόνη τους αδυναμία είναι τα σκοτεινά σημεία ενός σπιτιού όπου και επιλέγουν να αφήσουν τα αυγά τους. Οι προνύμφες σε αντίθεση με τους ενήλικες ψύλλους δεν τρέφονται με αίμα. Αντίθετα, τρέφονται με οργανικές ύλες όπως περιττώματα άλλων εντόμων.

Τα μυρμήγκια, προτιμούν να εργάζονται συστηματικά για να βρουν τροφή και να την μεταφέρουν πίσω στην φωλιά τους. Τα προσελκύει αρκετά κάθε είδος τροφής ενώ οι αγαπημένες τους είναι το μέλι και οι μαρμελάδες. Οι τροφές που απεχθάνονται τα μυρμήγκια είναι το αλάτι, το λεμόνι και το ξίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι τροφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλήρως αποτελεσματικοί μέθοδοι απώθησής τους.

Οι μύγες και τα κουνούπια είναι τα έντομα που μπορούμε να συναντήσουμε πιο συχνά σε ένα σπίτι. Προσελκύονται σχεδόν από τα πάντα, όπως φαγητά και γλυκά, μέχρι και σκουπίδια. Τέλος, τα κουνούπια προτιμούν σκοτεινά και υγρά σημεία και επιλέγουν να αναπαραχθούν συχνά κοντά σε λιμνάζοντα νερά.

Pest Control Cyprus Nicosia - Απεντομώσεις Απολυμάνσεις Μυοκτονίες Λευκωσία Κύπρος

Social Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *