ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ. Στην φύση υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από μικρούς οργανισμούς  τους οποίους δεν θα ήθελε κανένας από εμάς να βρει μέσα στην οικία του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μόνη λύση για να ξεφορτωθούμε μόνιμα τα έντομα όπως τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια είναι η απεντόμωση. Στην διαδικασία της δεν περιλαμβάνεται μόνο η δουλειά  του ειδικού στις απεντομώσεις αλλά και ο ιδιοκτήτης της οικίας καθώς και ο ίδιος πρέπει να ακολουθήσει ορισμένα βήματα προκειμένου η απεντόμωση να έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να γίνει μια σωστή απεντόμωση.

 

Τα έντομα που είναι πιθανό να εισβάλλουν σε ένα σπίτι επηρεάζονται ανάλογα από την περιοχή. Για παράδειγμα, αν ένα σπίτι βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, τότε επηρεάζεται σημαντικά και το είδος των εντόμων που είναι πιθανό να εισέλθουν στο εν λόγω σπίτι. Παρόλα αυτά, μερικές κατηγορίες εντόμων μπορούν να εμφανιστούν πολύ πιο συχνά σε ένα σπίτι, ανεξάρτητα από την περιοχή που βρίσκεται, και να προκαλέσουν ανάλογες ζημιές. Για αυτό τον λόγο, η παρουσία τους δεν είναι ποτέ ευχάριστη.

 

ΕΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Κατσαρίδες. Πρόκειται για τον πιο συχνό και ανεπιθύμητο εισβολέα σε ένα σπίτι.  Διακρίνονται σε τρία είδη που είναι και το πιο κοινά. Η γερμανική κατσαρίδα είναι το πιο επίμονο από αυτά, ενώ είναι μικρές σε μέγεθος, έχουν ξανθό χρώμα και είναι ιδιαίτερα αδύναμες όταν εκτεθούν σε ζεστά και υγρά μέρη. Η μαύρη κατσαρίδα είναι αρκετά παρόμοια καθώς απεχθάνεται τα υγρά μέρη και μπορεί να βρεθεί πιο συχνά στις αποχετεύσεις ενός σπιτιού. Τέλος, η αμερικάνικη κατσαρίδα φέρει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά με την μόνη διαφορά ότι έχει φτερά και μπορεί να πετάξει.

Ψύλλοι. Συνήθως μεταφέρονται από κατοικίδια και αδέσποτα ζώα. Είναι αιμομυζητικά έντομα όπως και οι κοριοί και το μέγεθός τους κυμαίνεται από 1 έως 3 χιλιοστά. Επιπλέον, έχουν κεραίες στο κεφάλι τους και μπορούν να δημιουργήσουν έντονες δερματικές αντιδράσεις με τα τσιμπήματα τους.

Μυρμήγκια. Εμφανίζονται με ξαφνικό τρόπο σε μια οικία σε μεγάλες ομάδες και έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Κουνούπια. Είναι πολύ ενοχλητικά έντομα και αρκετά επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία επειδή είναι γνωστό ότι μεταφέρουν σοβαρά νοσήματα, όπως την ελονοσία, τα οποία και μεταδίδουν με το τσίμπημα τους. Μπορούν να βρεθούν σε μεγάλους πληθυσμούς και ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

 

Cockroaches Pest control Infestation Extermination Insecticide Roach traps Prevention Sanitation Cockroach eggs Nuisance Κατσαρίδες (Katsarídes) Ελέγχος εντόμων (Elénchos entómon) Παράσιτα (Parásita) Εξόντωση (Exóntosi) Εντομοκτόνο (Entomoktóno) Παγίδες για κατσαρίδες (Pagídes gia katsarídes) Πρόληψη (Prólepsi) Υγιεινή (Ygieneí) Αυγά κατσαρίδων (Avga katsarídon) Ενόχληση (Enóhlisi)

Social Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *