Revo Pest Solutions

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ – ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

 

Τουλάχιστον δυο φορές ετησίως θα πρέπει να πραγματοποιείται απολύμανση / απεντόμωση στις πολυκατοικίες, συμβουλεύουν ειδικοί του κλάδου, καθώς η έλλειψη προβλήματος δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν ζήτημα στο μέλλον. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τους αρμόδιους, οι απολυμάνσεις έχουν κυρίως τον χαρακτήρα της πρόληψης. Ειδικότερα, στόχος της εφαρμογής της απολύμανσης , της απεντόμωσης ή της μυοκτονίας είναι η  καταπολέμηση και η πρόληψη δημιουργίας εστιών όλων των ειδών παρασίτων (έντομα-τρωκτικά-μικροοργανισμοί), καθώς και η εξυγίανση χώρων διαμονής, αποθήκευσης ή παρασκευής τροφίμων, μεταφορικών μέσων.

 

Με οικολογικό ή άλλο τρόπο κλείστε τον δρόμο σε κατσαρίδες, κουνούπια, μυρμήγκια, ψύλλους και κοριούς

Οι λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται να γίνονται εφαρμογές απεντομώσεων, μυοκτονιών και απολυμάνσεων, εκτός από το θέμα της αισθητικής, είναι κυρίως υγείας. Οι κυριότερες ασθένειες που προκαλούνται από τα έντομα (κυρίως από τις κατσαρίδες) είναι η τροφική δηλητηρίαση, η δυσεντερία, ο τύφος, η γαστρεντερίτιδα και το άσθμα, ενώ ασθένειες που προκαλούνται από τα τρωκτικά είναι η πανώλης, η τριχίνωση, ο τυφοειδής πυρετός, η σαλμονέλα, τροφικές δηλητηριάσεις κ.α.

Για την ριζική καταπολέμηση των ανεπιθύμητων οργανισμών, όπως έντομα και τρωκτικά τα οποία αποτελούν φορείς μολύνσεων και ασθενειών, θα πρέπει να διενεργούνται αποτελεσματικές απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσα, κλιμακοστάσιο, φρεάτιο ασανσέρ, λεβητοστάσιο, κοινόχρηστη αποθήκη, είσοδος, φρεάτια) ιδιαίτερα τις περιόδους αναπαραγωγής τους, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Όπως συνιστούν στους διαχειριστές οι ειδικοί, θα πρέπει να επιλέξουν συνεργείο με άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Γεωργίας, καθώς και ακίνδυνα και άοσμα για μικρά παιδιά και κατοικίδια. Στο τέλος της απεντόμωσης – μυοκτονίας το συνεργείο υποχρεούται να σας παραδώσει σφραγισμένο πιστοποιητικό βάσει γνωστής υγειονομικής διάταξης.

Pest Control Cyprus Nicosia - Απεντομώσεις Απολυμάνσεις Μυοκτονίες Λευκωσία Κύπρος

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

Ο έλεγχος των εντόμων με απεντομώσεις και τρωκτικών με μυοκτονία περιλαμβάνει συχνά τη χρήση μη τοξικών μεθόδων. Οι μέθοδοι αυτές λειτουργούν άλλοτε συμπληρωματικά και άλλοτε εναλλακτικά της χημικής καταπολέμησης. Οι βιολογικές μέθοδοι εφαρμόζονται στις καταπολεμήσεις παρασίτων τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους. Το πλεονέκτημα τους έγκειται στο ότι δεν πραγματοποιείται χρήση χημικών σκευασμάτων, με συνέπεια οι εφαρμογές να είναι απολύτως φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι μη τοξικές μέθοδοι έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η χρήση υψηλών θερμοκρασιών, καθώς θερμοκρασίες άνω των 45-50 C προκαλούν τον θάνατο σε όλα τα στάδια των εντόμων. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιτυγχάνονται με τη χρήση ειδικών συσκευών παραγωγής θερμότητας. Η μέθοδος εφαρμόζεται συχνότερα στις απεντομώσεις αποθηκευμένων προϊόντων, σε βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων και στην καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων (σαράκι) σε κατοικίες.

Μία ακόμα μέθοδος είναι αυτή της τροποποιημένης ατμόσφαιρας. Σκοπός της είναι να ελαχιστοποιηθεί η συγκέντρωση CO2 στον χώρο. Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή αδρανούς αερίου, όπως του αζώτου (Ν2) ή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Αντίστοιχα, η χρήση ξηρού πάγου εφαρμόζεται σε απεντομώσεις και όταν θέλουμε να καταπολεμήσουμε κοριούς, ψύλλους και ακάρεα σε κατοικίες. Ο ξηρός πάγος δημιουργεί περιβάλλον πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στα σημεία επαφής. Παράγεται με τη χρήση ειδικών συσκευών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ή αζώτου (N2).

 

ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ
Οι αρουραίοι και τα ποντίκια είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς εκτός από τις υλικές ζημιές που προκαλούν (φαγωμένα υφάσματα, ξύλα, τρόφιμα, καλώδια κ.α.) μεταδίδουν ασθένειες οι οποίες είναι θανατηφόρες για τον άνθρωπο, όπως η νόσος του Well (ικτεροαιμορραγική σπειροχαίτωση) και ο μυϊκός εξανθηματικός τύφος (μεξικάνικος τύφος). Μεταφέρουν επίσης οργανισμούς που μπορούν να βλάψουν την υγεία του ανθρώπου, όπως το βακτήριο της σαλμονέλας, ιούς και παράσιτα. Αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, μπορούν να προσλάβουν διαστάσεις επιδημίας, λόγω του ταχύτατου πολλαπλασιασμού τους.

Όπως αναφέρουν οι εξειδικευμένες εταιρείες απομάκρυνσης ποντικών, για την αντιμετώπιση της προσβολής από τρωκτικά (μυοκτονίες) και τη θωράκιση των χώρων από πιθανή εισβολή πραγματοποιείται αρχικά μελέτη των συνθηκών του περιβάλλοντος των κτιρίων. Γίνεται επιθεώρηση των εγκαταστάσεων, αναγνώριση των συμπτωμάτων της προσβολής, εκτίμηση της έντασης του προβλήματος και επιλέγεται η καταλληλότερη μέθοδος καταπολέμησης.

Pest control Extermination Pest management Pest infestation Pest removal Integrated pest control Pest eradication Pest inspection Pest prevention Pest exterminator Ελέγχος εντόμων (Elénchos entómon) Εξόντωση παρασίτων (Exóntosi parasíton) Διαχείριση παρασίτων (Diachírisi parasíton) Μόλυνση από παράσιτα (Mólynsi apó parasíta) Απομάκρυνση παρασίτων (Apomákrynsi parasíton) Ολοκληρωμένος έλεγχος παρασίτων (Oloklirómenos élenchos parasíton) Απόλυτη εξόντωση παρασίτων (Apólyti exóntosi parasíton) Έλεγχος παρασίτων με επιθεώρηση (Élenchos parasíton me epithéorisi) Πρόληψη παρασίτων (Prólepsi parasíton) Εξοντώτης παρασίτων (Exontótis parasíton)

Social Media